Informatie over de Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB)

Algemeen

Algemene Informatie

In 1974 is de Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) opgericht door lichamelijk gehandicapten voor lichamelijk gehandicapten. Het doel van de vereniging is mensen van alle leeftijden de kans te bieden om aangepast te sporten op zijn of haar niveau. De vereniging kent meerdere takken van sport, waarbij zowel recreatief als op wedstrijdniveau gesport wordt. Ook heeft de vereniging de beschikking over sportrolstoelen en andere materialen die het sporten voor mensen met een lichamelijke beperking of een chronische aandoening makkelijker maken. Door inspanningen van de SGB zijn er in het zwembad te Goes aangepaste kleedruimtes en plafondliften gekomen. De SGB is aangesloten bij Gehandicapten Sport Nederland en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond.

Donateurs

Wilt u de SGB steunen maar kunt u geen vrijwilliger worden? Word dan donateur! Hieronder kunt u het donateursformulier downloaden en overige belangrijke gegevens terugvinden. Voor meer informatie kunt u eveneens contact opnemen met de secretaris. 

Clubblad en Website

Het nodige nieuws en de eventuele “weetjes” hopen wij van u te vernemen. Het kleurt de website en het clubblad en maakt ze daarmee nog aantrekkelijker.

Stuur een mailtje naar de redactie (voor het clubblad) en de secretaris (voor de website) en u kunt gelijk van wal steken. Ook foto’s kunt u doorgeven door ze in te voegen als bijlage. (Ingezonden kopij wordt voor het plaatsen gecontroleerd op spelling en grammatica).

Wilt u adverteren in het clubblad? Stuur uw advertentie naar de redactie en we zetten deze een jaar lang (of langer als u wenst) in het clubblad. Eén pagina kost 100 euro en een halve pagina 50 euro. Voor een half jaar adverteren betaalt u de helft van de kosten. 

Word donateur!

Als u donateur wilt worden, vul dan ons donateursformulier in of vul online het formulier in.

Klik hier om naar het online formulier te gaan.

U kunt ook uw donatie meteen overmaken naar:

IBAN: NL81RABO0316973548
t.n.v. Penningmeester SGB
Blokjesplaat 36
4465 BE Goes 

Word donateur!

Als u donateur wilt worden, vul dan ons donateursformulier in.

U kunt ook uw donatie meteen overmaken naar:

IBAN: NL81RABO0316973548
t.n.v. Penningmeester SGB
Blokjesplaat 36
4465 BE Goes 

Secretaris
Thea van Dijk 
Noordoordplaat 24

4465 AW Goes
06-18751148
info@sgbeveland.nl

Redactie Clubblad
Matthijs Mol
0621908811

redactie@sgbeveland.nl

Bestuur

Ursula  Leeflang

Voorzitter
Hoofdstraat 25
4441 AA,  Ovezande
0113 – 656500
ledenadministratie@sgbeveland.nl

 

Persoonlijke omschrijving

Mijn naam is Ursula Leeflang-Behrens, getrouwd met Rob en ik woon in Ovezande. Op 26 maart 2014 ben ik, als opvolger van Wicher de Vries, gekozen tot voorzitter van de SGB.

Mijn man Rob is door reuma en rugproblemen rolstoelafhankelijk geworden en aangezien hij vroeger veel gedanst heeft wilde hij nu leren rolstoeldansen. Sinds oktober 2008 is hij lid en ik vrijwilliger van de SGB en dansen we met veel plezier bij Joke de Bert.

Ons motto is daarom: ‘rolstoeldansen is plezier voor twee’

Sinds enkele jaren ben ik niet meer werkzaam en wilde de vrije uren als vrijwilliger inzetten. In mijn werkzame leven heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan en zodoende was de keuze voor een bestuursfunctie bij de SGB een logische.

Doordat 2014 het jubileumjaar was viel ik met de neus in de boter om dit mede te organiseren en in oktober 2014 organiseerde de SGB ook een competitiedag handbewogen rolstoelhockey Goes.

Ik spreek hierbij de wens uit nog vele jaren jullie voorzitter te mogen zijn. Ik heb er in elk geval zin in en zal mij met honderd procent ervoor inzetten.

 

Thea van Dijk 

Secretaris
Noordoordplaat 24
4465 AW, Goes
06-18751148 
info@sgbeveland.nl
theodora.vandijk@gmail.com

Persoonlijke omschrijving

Mijn naam is Thea van Dijk, 73 jaar en al ruim 30 jaar samen met Jaap Spaans. Ik ben altijd al een bezige bij geweest, zowel sportief als werkzaam. In 2008 zijn we in Goes komen wonen, waar ik nieuwe contacten zocht via sportverenigingen (gym, golf, bowlen, bridge) en werd lid van Vrouwengilde Goes . Riet Deurloo vroeg mij destijds of ik vrijwilliger wilde worden bij het gehandicapten zwemmen. Ik zei onmiddellijk ja, omdat ik altijd geinteresseerd ben in sociale dienstverlening op vrijwillige basis.Het voelt vertrouwd en ik doe het met plezier. Toen Ine dus wilde stoppen met notuleren en Jan van Wirdum een andere functie binnen SGB ambieerde heb ik nagedacht en na een gesprek met Ursula besloten om agenderen en notuleren te combineren in de functie van secretaris.

Jan van Wirdum

Algemeen bestuurslid (contacten en PR)
Mahlerlaan 19

4462 KD, Goes
0113-221724
j.msm@hotmail.com

 

Persoonlijke omschrijving

Hallo, mijn naam is Jan van Wirdum. Ik ben al zo’n 20 jaar betrokken bij de SGB omdat mijn zoon een actieve rolstoelhockeyer is.

Op het moment dat ik deze tekst opstel ben ik in de laatste fase van het afbouwen van mijn werkzaamheden als directeur-bestuurder van een Jeugdzorginstelling. Per 2023 ga ik hopelijk genieten van een iets minder hectische bestaan en meer tijd en aandacht voor deze taak.

Begin 2020 werd mij gevraagd of ik tot het bestuur wilde toetreden en de taken van de toenmalige secretaris, Inge Caljouw, overnemen. Helaas werd het overdragen van die taken abrupt verstoord door het afschuwelijke ongeluk waarbij Inge omkwam. Gelukkig had zij in de vele jaren dat ze actief was voor het bestuur, een goed overzichtelijke administratie bijgehouden.

Ik vind het steeds weer mooi om te zien hoeveel er wordt genoten door onze leden als zij met hun sport bezig zijn. Dat geeft inspiratie om een steentje bij te dragen aan deze mooie vereniging.

Janneke Blok – Slabbekoorn

Penningmeester
Blokjesplaat 36
4465 BE, Goes
06-50638418
penningmeester@sgbeveland.nl,
jc-blok@kpnmail.nl

Persoonlijke omschrijving

Mijn naam is Janneke Blok-Slabbekoorn. Ik ben getrouwd met Peter en woon in Goes. Vanaf 7 juni 2023 neem ik het penningmeesterschap van de SGB over. In mijn werkzame leven ben ik docent wiskunde geweest. Ik heb geen boekhoudkundige ervaring maar kan wel met cijfers omgaan.

Wat betreft de  financiën van de club is vooralsnog de grootste uitdaging voldoende financiële middelen binnenhalen, zodat de club op een financieel gezonde manier kan blijven bestaan.

Ik heb al enkele activiteiten van de SGB bezocht. Het enthousiasme, betrokkenheid en de goede sfeer zijn de eerste dingen die tijdens zo’n bezoekje opvallen. Dit stimuleert mij om me voor de SGB in te zetten.

Aad van der Linden

Bestuurslid en coördinator Tafeltennis
J.A. van der Goeskade 8-14
4461 BH, Goes
06-53483669 
avan_der_linden@hotmail.com

 

Persoonlijke omschrijving

Leeftijd 71 jaar, weduwnaar, 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Woonachtig in Goes.

Nadat ik een groot deel van mijn werkzame leven, samen met mijn gezin, in het verre buitenland heb mogen doorbrengen, ben ik in 2017 weer teruggekeerd naar Nederland.

Vrij snel daarna ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerkzaamheden en onder andere terecht gekomen bij de SGB.

Ik ben begonnen bij Michiel bij de hockeyers, maar had nog steeds tijd over, dus me daarom ook aangesloten bij de zwemmers en de tafeltennissers.

Door fysieke problemen heb ik helaas het hockeyen en het tafeltennissen op moeten geven maar ben nog steeds actief als vrijwilliger bij het donderdag zwemmen.

Sinds kort toegetreden tot het bestuur als tafeltenniscoördinator.

Linda Bekker

Bestuurslid en coördinator Rolstoelhockey
Fluitekruidstraat 36
4461 MH Goes
06-19804010
lindalukasse@hotmail.com

 

Persoonlijke omschrijving

Mijn naam is Linda Bekker, 39 jaar, getrouwd met Jeroen en moeder van Livia en Milan van 11 en 9 jaar. Ik werk sinds 2004 bij BinnenUit in Heinkenszand, daar ben ik begonnen als fulltime interieuradviseur en tegenwoordig werk ik parttime als marketing medewerker. Livia speelt sinds 2020 rolstoelhockey, met ontzettend veel plezier. Wekelijks ben ik toeschouwer tijdens de training en ik wilde me al snel graag nuttig maken voor de club. Dit jaar ben ik door Michiel benaderd om de vacature van bestuurslid en coördinator H-hockey in te vullen. Toegewijd als ik ben, hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het voortbestaan van de club.

Dirk Kuyt Foundation
https://www.dirkkuytfoundation.nl
De Dirk Kuyt Foundation steunt en (mede) organiseert sportevenementen voor mensen met een beperking. De Foundation vindt het belangrijk dat sport en beweging voor mensen met een beperking wordt bevorderd.

Gehandicaptensport Nederland
https://www.gehandicaptensport.nl/
Sport en bewegen maakt mensen met een handicap ‘fit’ voor het leven. Dat is de visie van Gehandicaptensport Nederland, het kenniscentrum van de gehandicaptensport.

Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
https://www.knhb.nl
Een website met uitslagen, standen, nieuws en andere gegevens rondom de hockey in Nederland, dus ook van de rolstoelhockey. 

Startpagina Gehandicaptensport
https://gehandicapten-sport.startpagina.nl/

Op deze site vindt u álles over sporten voor mensen met een beperking.